Potřebujeme:
- 2 dýně,
- 1/2 kg mletého masa,
- 200 g ovčího sýru (sýru balkánského typu),
- 2 lžíce dýňových semínek,
- 6 stroužků česneku,
- 1 starší housku,
- hladkou petrželku,
- olivový olej, pepř, sůl
Dyně rozřízneme, vydlabeme a oloupeme. Nakrájíme na asi 1 cm plátky a dáme do pekáče, osolíme a opepříme, přidáme česnek a 1/2 dcl olivového oleje. Dáme do trouby na 1/2 hodiny na 200 – 220 °C. Vyndáme, přihodíme nakrájený sýr a mleté maso, osolíme, opepříme, lehce promícháme a dáme zpět do trouby na cca 15 minut.
Na olivovém oleji osmahneme housku nakrájenou na kostičky, přidáme dýňová semínka a restujeme, nakonec vhodíme petrželku. Každou porci na talíři houskou posypeme.
Zdroj: Pečená dýně s masem a balkánským sýrem; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/pecene-dyne-s-masem-a-balkanskym-syrem.html [On-line 24.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář