reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená hovězí svíčková, brambůrky smažené v kachním sádle a smržová omáčka

  • 1x hovězí svíčková – asi 2kg
    0,1 kg sušených smržů
    0,5 l hovězího vývaru
    0,2 l smetana (33 % tuku)
    0,1 kg cibule šalotky
    0,5 kg citronů
    0,2 l bílého vína
    česnek
    čerstvý tymián
    čerstvý rozmarýn
    0,2 kg másla
    0,1 l oleje na smažení
    0,5 kg kachního sádla
    1 kg brambor na pečení
    sůl, pepř

Očištěnou svíčkovou osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran společně s bylinkami a česnekem na pánvi. Poté ji dáme do pekáče a pečeme v troubě při teplotě 170 °C cca 20 minut. Po upečení necháme maso odpočinout na teplém místě. Maso krájíme na plátky silné cca 1,5 cm.
Smrže namočíme na 1 hodinu do vlažné vody. Poté vodu odcedíme přes jemné síto a uschováme.

Smrže dobře vypereme a necháme okapat. Smrže orestujeme na šalotce, přidáme bílé víno, které odvaříme. Přidáme hovězí vývar, svaříme na polovinu a přidáme vodu z hub, opět svaříme a na závěr přidáme smetanu. Vaříme tak dlouho, než nám omáčka zhoustne.Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Na plech dáme kachní sádlo, rozložíme brambory a pečeme je při teplotě 180 °C 10 minut. Před koncem pečení přidáme posekaný česnek a bylinky.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/388-pecena-hovezi-svickova-bramburky-smazene-v-kachnim-sadle-a-smrzova-omacka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.