reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená jablka s rumovým karamelem

  • jablka
    cukr
    vlašské ořechy
    med
    rum
    skořicový cukr
    drobenka na ozdobu
    levandulová zmrzlina
    jablečné chipsy (sušené jablečné plátky na ozdobu)
    snítky levandule

Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr. Do něj nasypeme nakrájená jablka, podusíme, přidáme med, nasekané vlašské ořechy a trochu skořicového cukru. Celou směs prohřejeme a na závěr zalijeme rumem. Jablka v medovém rumu můžete nazdobit podle libosti, ale na křupavou drobenku nesmíme zapomenout. Doplníme levandulovou zmrzlinou, jablkovými plátkovými chipsy a snítkou čerstvé levandule.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/6-veprova-panenka-v-peprove-marinade-s-cesnekem-a-v-medovem-marinade-s-cesnekem-a-chilli/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.