Ingredience
- 300 g kachních jater
- 4 stonky rozmarýnu
- 100 ml mléka
- 2 pomeranče
- 50 g másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- 50 ml bílého vína
- Špetka soli
- Bageta
Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Do misky si dáme játra, rozmarýn a mléko. Necháme 12 hodin odstát.
Játra okapeme a z každé strany je 1 minutu opečeme. Pak je dáme do misky. Do stejné pánve přidáme máslo, cukr a víno. Nakonec v ní opečeme kolečka pomerančů. Na bagetku dáme pomeranč a tenoučký plátek jater.
Zdroj: Pečená játra na pomerančích; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1926-pecena-jatra-na-pomerancich/ [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář