reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená jehněčí plec s pečenými brambory

Ingredience

  • 1 jehněčí plec
  • 2 hlavičky česneku
  • 2 snítky rozmarýnu
  • Majoránka
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 5 šalotek
  • 100 g másla
  • 300 g brambor grenaille
  • Hrášek s mátou:
  • 500 g čerstvého hrášku
  • Máslo
  • Máta
  • Sůl
  • Pepř

Jehněčí plec očistíme a odblaníme. Podle bílé barvy tuku si ověříme, že maso je v dobré kondici. Žlutý tuk svědčí o stáří.

Utřeme česnek s rozmarýnem, majoránkou a olivovým olejem a vetřeme do masa. Maso necháme 2 hodiny odpočívat v pokojové teplotě.

Do pekáče dáme šalotky, česnek, máslo a odpočinuté maso. Vše přikryjeme alobalem a pečeme 3,5 hodiny při 160 °C. Po 2,5 hodinách do pekáče přidáme brambůrky a pekáč vrátíme na hodinu do trouby.

Po vyndání z trouby dáme maso stranou, brambory v pekáči rozmačkáme s trochou výpeku, šalotkami a česnekem. Zbylou šťávu z masa svaříme asi na třetinu původního množství. Na pánvi lehce orestujeme hrášek, osolíme a přidáme nasekanou mátu.

Porci masa servírujeme s mačkanými bramborami a hráškem, to vše přelité zredukovanou šťávou.

Zdroj: Pečená jehněčí plec s pečenými brambory; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2670-pecena-jehneci-plec-s-pecenymi-brambory/ [On-line 31.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.