reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kačeří prsa s fenyklovým ragú

4 porce

  • 2 kačeří prsa
  • mletý bílý pepř
  • madeirské víno
  • sůl (nejlépe šupinková maldonská)

Kačeří prsa očistíme, kůži nakrojíme do mřížky, opepříme, zakápneme madeirským vínem a necháme odležet.

Na rozpálené teflonové pánvi opečeme nasucho prsa nejprve kůží dolů, poté obrátíme. Maso vložíme na pekáček do vyhřáté trouby a při 130 °C dopečeme dorůžova (asi 10−15 minut). Po vyjmutí z trouby necháme maso chviličku „vydechnout“ a krájíme na tenké plátky.

Podáváme s fenyklovým ragú, maso solíme až na talíři, nejlépe jemnou, šupinkovou solí.

Fenyklové ragú

  • 2 čerstvé fenykly
  • 2 pomeranče
  • 50 g másla
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce cukru
  • střik bílého portského vína
  • 70 g loupaných mandlí povařených ve smetaně
  • 70 g datlí marinovaných v koňaku
  • mletý pepř
  • sůl

Fenykl nakrájíme na nudličky. Pomeranč okrájíme a z dužiny vykrájíme segmenty, šťávu vymačkáme a ponecháme stranou.

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku dozlatova, přidáme lžíci cukru, na základu osmahneme fenykl, zastříkneme portským vínem, přidáme segmenty pomerančů, pomerančovou šťávu, datle a mandle, chvilku povaříme, dochutíme mletým pepřem a solí.

Zdroj: Pečená kačeří prsa s fenyklovým ragú; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1203 [On-line 11.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.