reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Valentýnský bavorský krém

4 porce

  • ½ kg jahod jahod
  • 8 g plátkové želatiny
  • 1 dl studené vody
  • ¼ l smetany ke šlehání

Vanilková omáčka

  • 120 ml mléka
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g krystalového cukru
  • 4 žloutky

Na ozdobu

  • vyšlehaná 33% smetana
  • hobliny čokolády
  • květy růží

Očištěné jahody nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Smetanu vyšleháme dotuha a uchováme v lednici.

Vanilkový lusk rozkrojíme a vyjmeme z něj semínka, oboje vložíme do kastrolu s mlékem a smetanou a přivedeme k varu. Za stálého míchání vsypeme půl dávky cukru a lusk vyjmeme.

Druhou dávku cukru vymícháme se žloutky a opět za stálého míchání vmícháme do rozvaru, avšak už nevaříme!, teplotu udržujeme pod bodem varu.

Odstavíme a za stálého míchání necháme lehce prochladnout a ještě do teplého rozvaru vmícháme vyšlehanou smetanu společně s želatinou.

Krém nalijeme do servírovacích skleniček na nakrájené jahody a necháme vychladit, poté podáváme. Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, hobliny čokolády a kvítky růží.

Zdroj: Valentýnský bavorský krém; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1204 [On-line 11.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.