reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Pečená kachna na medu s opečeným bramborem

Suroviny

  • kachna
  • sůl
  • větší cibule 2 ks
  • tvrdší hrušky 4 ks
  • hřebíček 4 ks
  • černý pepř 10 kuliček
  • med 3 lžíce

Marináda na potření:

  • med 2 lžíce
  • hřebíček 8 ks
  • tymián 1/4 lžičky
  • rozmarýn 1/4 lžičky

Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince.Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.

Na dno olejem lehce vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C.

Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.

Zdroj: Pečená kachna na medu s opečeným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachna-na-medu-s-opecenym-bramborem  [On-line 19.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.