reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachna

Ingredience

  • kachní stehna 5 kusů
  • česnek 1 stroužek
  • čerstvý rozmarýn 2 snítky
  • pomeranč 2 kusy
  • troška brandy nebo bílého vína 1 dávka

brambory dauphinoise:

  • brambory 600 g
  • strouhaný sýr 100 g
  • smetana 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

červené zelí:

  • červené zelí 1 hlávka
  • cibule 1 kus
  • portské víno 100 ml
  • červené víno 200 ml
  • cukr 1 lžíce
  • kachní sádlo 2 lžíce
  • sůl a kmín 1 špetka

1. Kachní stehna osolíme, přidáme trochu česneku a svého oblíbeného koření. Navrch poklademe větvičky rozmarýnu a plátky pomeranče. Zakryjeme a pečeme pomalu přes dvě hodiny.

2. Na brambory Dauphinoise si nejprve okořeníme smetanu, do níž přidáme i drcený česnek. Potom si syrové brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Prokládáme je v zapékací misce strouhaným sýrem a nakonec zalijeme smetanou a dáme péct.

3. Hlávku červeného zelí zbavíme košťálu a čtvrtky hlávky si nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli na kostičky. Na sádle si uděláme z cukru karamel, osmažíme cibuli i zelí, které necháme dusit v červeném a portském víně. Osolíme, můžeme přidat trochu kmínu, nakonec dochutíme.

Zdroj: Pečená kachna; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachna [On-line 20.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.