reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Pečená marinovaná žebra

Ingredience – žebra:

  • 2 kg vepřových žeber
  • 5 cibulí
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 15–20 stroužků česneku
  • 200 g slaniny
  • 10 g soli
  • 20 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 4–5 bobkových listů
  • 0,5 l piva
  • olivový olej
  • rostlinný olej
  • paprika sladká 1 lžička
  • 20 g hořčice
  • 50 g rajského protlaku

Ingredience –příloha:

  • 1 kg brambor
  • 300 g slaniny
  • 2 cibule
  • 250 ml 30% smetany
  • 50 ml polotučného mléka
  • 5 g soli
  • pažitka
  • jarní cibulka

Žebra si naložíme tři dny předem postup: dáme do hrnce s vodou, přidáme mrkev, petržel, bobkový list, nové koření, sůl, pepř a vaříme cca 1,5 hodiny, poté vyjmeme, necháme vychladnout a vyjmeme kosti. Následně vložíme do větší nádoby, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, olivový olej, rostlinný olej, černépivo, slaninu a necháme v lednici 3 dny uležet. Část vývaru si schováme do lednice a při pečení jím podléváme.Žebra vložíme do větší pečicí nádoby a dáme do trouby na 140 stupňů, pečeme cca 3 hodiny. Průběžně podléváme.

Šťouchané brambory: uvaříme uvařené brambory doměkka, přidáme 250 ml smetany, 50 ml mléka, osmaženou cibulku na slanině, rozmělníme.

Zdroj: Pečená marinovaná žebra; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-marinovana-zebra  [On-line 01.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.