reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená panenka

Ingredience:

  • 1 kg vepřové panenky,
  • 1 kapusta
  • olej
  • pepř a sůl
  • Balzamiková omáčka:
  • 2 lžíce medu,
  • 50 ml octa balsamico,
  • 150 ml červeného vína,
  • 2 šalotky,
  • ořech másla
  • Tymiánové brambory:
  • 1 kg brambor,
  • čerstvý tymián,
  • pepř,
  • olej nebo máslo,
  • sůl

1. Listy z kapusty oddělíme, vložíme je do vařící vody, necháme zhruba pět minut povařit. Listy vyjmeme a zchladíme studenou vodou. Panenku si opláchneme ve studené vodě, opepříme, osolíme, nakrájíme na kousky zhruba dvěstěgramové. Rozpálíme si olej na pánvi a zprudka panenku opečeme ze všech stran. Maso vyndáme z pánve, zabalíme je do kapustových listů a dalších 15 až 20 minut restujeme na pánvi, aby panenka zůstala uvnitř ještě růžová.

2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Poté přidáme čerstvý tymián a vmícháme jej do brambor s kouskem másla nebo pár kapkami olivového oleje.

3. Z výpeku z panenky uděláme omáčku. Orestujeme šalotku na másle, přidáme červené víno, med a ocet balsamico a vaříme tak dlouho, dokud se omáčka nezredukuje na sirup. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme a podáváme k masu.

Zdroj: Pečená panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-panenka [On-line 17.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.