reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená vepřová žebírka

Ingredience

  • vepřová žebra 2 kg
  • brambory 1 kg
  • cibule 1 kus
  • olej 1 dávka

marináda:

  • med 3 lžíce
  • olej 2 lžíce
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • grilovací koření 2 lžičky
  • pepř 2 lžičky
  • kremžská hořčice 1 lžička
  • worcesterová omáčka 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • česnek 5 stroužků
  • citron 1 kus

1. Na marinádu si smícháme v misce med s česnekem a šťávou z citronu. Přidáme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, kremžskou hořčici a vše podle chuti osolíme,opepříme. Přisypeme grilovací koření a dobře promícháme.

2. Žebírka nakrájíme a předvaříme. Když vystydnou, tak je osolíme,opepříme apotřeme marinádou, kde je ideálně necháme přes noc. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 210 stupňů asi na 10 minut. Poté troubu ztlumíme na 170 stupňů a pečeme dalších 45 minut. Když jsou žebra skoro hotová, vyndáme pekáč a maso potřeme zbytkem marinády a necháme dopéct na 150-165 stupňů.

3. Brambory omyjeme i se slupkou, dáme do hrnce a necháme vařit. Až změknou, necháme je vychladnout a oloupeme. V malém kastrolku si orestujeme na oleji cibulku dozlatova. Brambory rozmačkáme. Smícháme s cibulkou a dosolíme. Podáváme k žebrům.

Zdroj: Pečená vepřová žebírka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-veprova-zebirka [On-line 10.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.