reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené batáty s flank steakem a žampionovým přelivem

Suroviny

  • batáty 1 kg
  • hovězí maso na flank steak 1 kg
  • cibule 2 ks
  • žampióny 500 g
  • bílé víno 200 ml
  • smetana na vaření (12 %) 150 ml
  • smetana ke šlehání (30%) 150 ml
  • máslo
  • sůl

Batáty omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na horký vzduch.

Steaky pouze osolíme a opepříme a necháme při pokojové teplotě odležet. Nakrájíme si cibuli, kterou dáme do hrnce zesklovatět a změknout. Poté přidáme hnědé žampiony a asi čtyři minuty mícháme, než změknou. Poté přidáme asi dvě deci bílého vína a necháme dvě až tři minuty probublávat, dále přilejeme 150 ml smetany na šlehání a dvanáctiprocentní smetanu na vaření. Necháme zlehka vařit asi 10 minut.

Odpočatý steak lehce potřeme olivovým olejem a vložíme na rozpálenou pánev. Opékáme z každé strany čtyři minuty a poté ještě vložíme steak do trouby na dalších 10 minut. Podáváme s batáty a přelijeme naší houbovou omáčkou.

Zdroj: Pečené batáty s flank steakem a žampionovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-bataty-s-flank-steakem-zampionovym-prelivem  [On-line 04.05.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 × = čtyřicet dva


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.