Suroviny:
- červená cibule
- petržel
- tymián
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
na dresing:
- bílý jogurt
- smetanový jogurt
- 2 stroužky česneku
- pažitka
- bazalka
- oregano
- limetová šťáva
- červená chilli paprička
- pepř
- sůl
Omyté brambory pokapejte olivovým olejem, posypte solí a vložte do roštu. Navrch vložte čerstvou petržel a tymián a čtvrtky červené cibule. Rošt zavřete a vložte na gril.
Mezitím si připravte dip: smíchejte bílý a smetanový jogurt. Opepřete, osolte, přidejte nasekanou pažitku a bazalku, limetovou šťávu, nakrájenou chilli papričku a česnek zbavený klíčku. Promíchejte a nechte chvíli odstát. Asi po 40 minutách vyndejte brambory. Upečenou cibuli pokrájejte, osolte, opepřete, posypte oreganem, pokapejte olivovým olejem a přidejte k dipu. Spojte. Brambory nařízněte do kříže, zmáčkněte a naplňte omáčkou.
Zdroj: PEČENÉ BRAMBORY S BÍLÝM JOGURTEM; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-recepty-z-rozpal-sefe-online [On-line 30.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář