Ingredience
- 1,5 kg nových malých brambor
- olivový olej
- 2 lžíce nasekaných bylinek
- sůl
- pepř
Na dipy
- 1 svazek ředkviček
- 4 vejce
- ½ vaničky řeřichy
- 250 ml kysané smetany
- 100 g majonézy
- 250 g matesů
- 1 svazek jarních cibulek
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce citronové šťávy
- 250 g bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- cukr
Brambory rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem, posypejte nasekanými bylinkami, osolte a opepřete. Pečte je na 200 stupňů doměkka a dozlatova. Během pečení je občas otočte.
První dip si udělejte z vajec, ředkviček, majonézy a zakysané smetany. Dochuťte jej solí, pepřem a řeřichou.
Druhý dip udělejte z orestované jarní cibulky s kari kořením, matesů a jogurtu. Ochuťte citrónovou šťávou, solí, pepřem a cukrem.
Zdroj: Pečené brambory s dipy; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2684-pecene-brambory-s-dipy/ [On-line 04.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář