- brambory
rozmarýn
tymián
alobal
na česnekový dip:
- 100 g majonézy
200 g zakysané smetany
česnek
ocet
sůl
pažitka
Brambory důkladně očistíme, ponecháme je ve slupce a spolu s větvičkou rozmarýnu a tymiánu zabalíme do alobalu, a dáme do trouby na 160 °C upéct do měkka, což bude trvat asi 45 minut. Mezitím si připravíme česnekový dip.
Zakysanou smetanu smícháme s majonézou a prolisovaným česnekem, a dochutíme trochou octa a soli. Upečené brambory nařízneme, naplníme dipem, a na závěr posypeme pažitkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/468-pecene-brambory-v-alobalu-s-cesnekovym-dipem/
Poslední tip, trik či komentář