Potřebujeme:
- 4 velké broskve,
50 g másla,
100 g naložených brusinek,
50 g nasekaných vlašských ořechů,
50 g rozinek,
100 ml bílého rumu
Bílkový sníh:
- 2 bílky ,
- 50 g krupicového cukru,
- 50 g moučkového cukru
Broskve rozkrojíme na polovinu a vyjmeme pecky. Na plech dáme alobal, potřeme máslem a do středu rozložíme půlky broskví. Zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, záleží na tvrdosti a vyzrálosti broskví.
Rozinky si namočíme předem do rumu a necháme nabobtnat. Pak smícháme s brusinkami a nasekanými ořechy. Směsí naplníme pečené broskve a rozložíme na čistý plech.
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak zašleháme moučkový cukr a bílkový sníh naplníme do cukrářského sáčku s trubičkou.
Na povrch půlek broskví s náplní nastříkáme sníh. Broskve zapečeme pod rozehřátým grilem na 250 °C dozlatova.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pecene-broskve-4-8-2010.html
Pečené broskve
Poslední tip, trik či komentář