reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené broskve

Potřebujeme:

  • 4 velké broskve,
    50 g másla,
    100 g naložených brusinek,
    50 g nasekaných vlašských ořechů,
    50 g rozinek,
    100 ml bílého rumu

Bílkový sníh:

  • 2 bílky ,
  • 50 g krupicového cukru,
  • 50 g moučkového cukru

Broskve rozkrojíme na polovinu a vyjmeme pecky. Na plech dáme alobal, potřeme máslem a do středu rozložíme půlky broskví. Zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, záleží na tvrdosti a vyzrálosti broskví.

Rozinky si namočíme předem do rumu a necháme nabobtnat. Pak smícháme s brusinkami a nasekanými ořechy. Směsí naplníme pečené broskve a rozložíme na čistý plech.

Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak zašleháme moučkový cukr a bílkový sníh naplníme do cukrářského sáčku s trubičkou.

Na povrch půlek broskví s náplní nastříkáme sníh. Broskve zapečeme pod rozehřátým grilem na 250 °C dozlatova.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pecene-broskve-4-8-2010.html

Pečené broskve

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.