reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečené koleno po selsku – k vínu Badacsonyi Szürkebarát, ročník 2004, ze sklepů Dr. Józsefa Laposy

4 porce

  • 2 vepřová kolena
  • 8 dkg karotky
  • 8 dkg pórku
  • 8 dkg celeru
  • 8 dkg petrželového kořene
  • 8 dkg jablek
  • 8 dkg česneku
  • 40 dkg brambor ve slupce rozkrájených na dílky
  • 1 svazeček čerstvého rozmarýnu
  • 2 dl vína Badacsonyi Szürkebarát
  • různobarevný pepř
  • sůl
  • 15 dkg slaniny

Kolena řádně omyjeme a s polovinou předepsaného množství zeleniny, se solí a trochou rozmarýnu je 1 hodinu vaříme.

Slaninu rozkrájíme na kostičky, vyškvaříme z ní sádlo, načež přidáme zbytek zeleniny, kterou jsme předtím rovněž nakrájeli na kostičky.

Tento základ vlijeme do pekáče a položíme na něj předvařená kolena. Podlijeme trochou vývaru z kolen a malou dávkou Badacsonyi Szürkebarátu.

Přihodíme několik snítek rozmarýnu, načež za častého polévání vlastní šťávou upečeme do křupava při teplotě 170-180 °C.

Brambory nakrájené na větší dílky osolíme, opepříme, zakapeme olejem a okořeníme rozmarýnem. Potom je upečeme při teplotě 200-220 °C.

Když jsme s pečením masa u konce, necháme je odpočinout, potom kolena nakrájíme na plátky a podáváme je s vynikajícím zeleninovým sósem a brambory ochucenými rozmarýnem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3602

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.