Na 4 porce budeme potřebovat:
- 6 ks papriky,
3 lžíce olivového oleje,
sůl,
pepř,
2 stroužky česneku,
2 lžíce usekané ploché petržele,
Na coulis:
- 6 ks grilovaných sloupnutých paprik,
1 lžičku semínek koriandru,
1/2 lžičky mletého hořčičného semínka,
šťávu z 1/2 citronu.
Papriky opečeme na ohni nebo v troubě. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Pak je oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Kousky paprik pak pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme k nim plátky česneku a posekanou plochou petržel.
Na omáčku coulis umixujeme grilované papriky s korinadrem a hořčičným semínkem. Pak dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pecene-papriky-20-8-2009.html
Poslední tip, trik či komentář