Ingredience
- schwarzwaldská šunka 1 dávka
- ovčí nebo kozí sýr 1 dávka
- sušené švestky 1 dávka
- slivovice 1 dávka
- hruška 1 dávka
- červené víno 1 dávka
- med 1 dávka
- povidla 1 dávka
Povidla smícháme se lžičkou slivovice a do toho na dvě hodiny naložíme sušené švestky. Dva plátky šunky k sobě přiložíme, vložíme švestku a balíme do rolky.
Druhý způsob úplně stejný. Dva plátky schwarzwaldské šunky přiložíme k sobě, vložíme ovčí sýr a rolujeme do kapsy, aby při zapékání sýr nevytékal. Rolky usmažíme na pánvi.
Hrušky necháme asi pět minut povařit ve vroucím víně se lžičkou medu, naporcujeme.
Na špejli nejprve napíchneme hrušku a pak rolku, snažíme se dát každému z hostů jednu rolku sýrovou a jednu švestkovou.
Zdroj: Pečené slaninové rolky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-slaninove-rolky [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář