reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený bůček s houbovou nádivkou a lepenicí

4 porce

  • 2 lžíce sádla
  • 1 menší cibule
  • 300 g čerstvých hub
  • 2 vejce
  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti
  • 4 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • voda na podlití

Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme kmín a nakrájené houby, dobře opečeme, odstavíme a vmícháme vejce.

Bůček na straně kůže nařežeme do mřížky a prořízneme do něj kapsu.

Česnek utřeme se solí a maso potřeme, případně ještě osolíme, opepříme a pokmínujeme.

Kapsu naplníme houbovou smaženicí a spíchneme. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme při 170 °C doměkka a dozlatova. Upečený bůček krájíme na plátky a podáváme s lepenicí nebo chlebem.

Lepenice

  • 4 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 kg vařených brambor bez slupky (typ B)
  • sůl

Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a polovinu ponecháme stranou. Na polovině zbylé cibule v pánvi opečeme zelí. Zelí na cibulce vmícháme k čerstvě uvařeným bramborám (vaříme v osolené vodě s kmínem) a dobře rozšťoucháme, podle chuti osolíme. Lepenici podáváme jako přílohu s osmaženou cibulkou nebo může jíst samotné třeba s kyselou okurkou.

Zdroj: Pečený bůček s houbovou nádivkou a lepenicí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1630-peceny-bucek-s-houbovou-nadivkou-a-lepenici/  [On-line 10.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.