Na 4 porce:
- 200 g hrubozrnné polenty,
- 800 ml vývaru,
- 100 ml smetany,
- 3 polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu,
- sůl a stroužek česneku
- 600 g filetu candáta,
- sůl, pepř,
- 1 lžíce oleje,
- 1 lžíce másla,
- 1 stroužek česneku,
- 1 snítka tymiánu,
na omáčku:
- 2 snítky kopru,
- 1 snítka majoránky,
- 2 snítky tymiánu,
- 1 snítka rozmarýny,
- 100 ml bílého vína,
- 2 polévkové lžíce másla
- 8 cherry rajčátek
Do vývaru dáme vařit polentu. Pomalu vaříme podle potřeby přiléváme vývar a mícháme. Po 30 minutách přidáme smetanu, promícháme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/peceny-candat-s-polentou-a-bylinkovou-omackou-21-7-2009.html
Poslední tip, trik či komentář