reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený dančí hřbet s kaštanovým krémem a opečenou karamelovou zeleninou

4 porce

  • 600 g dančího hřbetu bez kosti
  • mletý pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej

Dančí kýtu nakrájíme na porce, medailonky postavíme vláknem kolmo k prkénku, prsty lehce rozmáčkneme, osolíme a opepříme.

V pánvi rozehřejeme olej a steaky zprudka z obou stran opečeme (z každé dvě minuty). Poté vložíme do trouby vyhřáté na 70 °C a dopékáme ještě 15 minut.

Steak podáváme rozkrojený napůl, s kaštanovým krémem a karamelovou zeleninou – viz dále.

Kaštanový krém

  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 300 g vařených kaštanů
  • 2 dl 33% smetany
  • sůl

Cukr rozpustíme na světlý karamel, vložíme kaštany, lehce opečeme, postupně zaléváme smetanou, povaříme 5−6 minut, trochu osolíme a nahrubo rozmixujeme.

Zelenina

  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 200 g vařené červené řepy
  • 100 g řapíkatého celeru
  • pár kapek slunečnicového oleje

Na pánvi rozpustíme lžíci cukru, na něm osmahneme kostičky řepy a celeru, zakápneme olejem a podáváme.

Zdroj: Pečený dančí hřbet s kaštanovým krémem a opečenou karamelovou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1196 [On-line 27.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.