reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený flák se slaninou a bramborovou kaší

  • 600 g vepřové panenky
  • slanina
  • sůl, pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1–2 cibule
  • šípkové koření
  • olej
  • plnotučná hořčice


Vepřovou panenku podélně rozkrojíme a vytvoříme co největší plát. Vložíme slaninu, kterou mírně potřeme česnekem, osolíme a opepříme. Na závěr potřeme plnotučnou hořčicí. Aby se maso nerozmotalo, sepneme je párátkem. Poté obalíme šípkovým kořením, vložíme na rozpálenou pánem a zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom vložíme do pekáče a mírně podlijeme vodou, aby se nepřipálilo. Pečeme asi 30 minut.

Bramborová kaše

  • 2 kg brambor
  • máslo
  • mléko

Dva kilogramy brambor uvaříme a rozmixujeme na kaši. Doředíme máslem a mlékem. Dochutíme solí. Dozdobíme hlávkovým salátem, rajčaty, okurkou a polní ředkví.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-flak-se-slaninou [On-line 20.4.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.