4 porce
- 800 g hovězího pupku (flank steak)
- olivový olej
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 hrsti plocholisté petržele
- 1 stroužek česneku
- maldonská zauzená sůl
Nejprve připravíme marinádu. Nasekáme rozmarýn, petržel i česnek, smícháme s olejem a maldonskou solí. Maso potřeme olejem, opepříme a z obou stran prudce opečeme, poté potřeme připravenou marinádou a vložíme do trouby vyhřáté na 65−70 °C a dopečeme tak, aby bylo maso na řezu šťavnaté, růžové, nikoliv zcela propečené. Maso krájíme na tenké plátky a podáváme např. s žampionovým ragú (viz níže).
Žampionové ragú s chřestem
- 1 šalotka
- olivový olej
- 400 g hnědých žampionů
- 400 g zeleného chřestu
- střik vína
- střik koňaku
- čerstvě mletý pepř
- 200 g crème fraîche
- sůl
Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji dosklovata, přidáme nakrájené žampiony, osmahneme, zastříkneme vínem, koňakem, osmahneme, na závěr ochutíme solí a vmícháme smetanu a očištěný, nakrájený chřest.
Zdroj: Pečený hovězí pupek se zauzenou solí a rozmarýnem, ragú z hnědých žampionů; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1802-peceny-hovezi-pupek-se-zauzenou-soli-a-rozmarynem-ragu-z-hnedych-zampionu/ [On-line 22.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář