reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený hovězí pupek se zauzenou solí a rozmarýnem, ragú z hnědých žampionů

4 porce

  • 800 g hovězího pupku (flank steak)
  • olivový olej
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 hrsti plocholisté petržele
  • 1 stroužek česneku
  • maldonská zauzená sůl

Nejprve připravíme marinádu. Nasekáme rozmarýn, petržel i česnek, smícháme s olejem a maldonskou solí. Maso potřeme olejem, opepříme a z obou stran prudce opečeme, poté potřeme připravenou marinádou a vložíme do trouby vyhřáté na 65−70 °C a dopečeme tak, aby bylo maso na řezu šťavnaté, růžové, nikoliv zcela propečené. Maso krájíme na tenké plátky a podáváme např. s žampionovým ragú (viz níže).

Žampionové ragú s chřestem

  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • 400 g hnědých žampionů
  • 400 g zeleného chřestu
  • střik vína
  • střik koňaku
  • čerstvě mletý pepř
  • 200 g crème fraîche
  • sůl

Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na oleji dosklovata, přidáme nakrájené žampiony, osmahneme, zastříkneme vínem, koňakem, osmahneme, na závěr ochutíme solí a vmícháme smetanu a očištěný, nakrájený chřest.

Zdroj: Pečený hovězí pupek se zauzenou solí a rozmarýnem, ragú z hnědých žampionů; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1802-peceny-hovezi-pupek-se-zauzenou-soli-a-rozmarynem-ragu-z-hnedych-zampionu/  [On-line 22.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.