reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená krkovice rolovaná s bylinkovou strouhankou

6 porcí

  • 1 kg krkovice bez kosti vcelku
  • 100 g strouhanky
  • 125 g másla
  • 3 hrsti sekaných čerstvých bylinek
  • špetka sladké papriky
  • mletý pepř
  • sůl
  • voda na podlití

Strouhanku nasucho opražíme. Změklé máslo smícháme se strouhankou, bylinkami, sladkou paprikou a solí. Maso rozdělíme na dvě půlkilové části, podélně je rozřízneme a naplníme strouhankovou směsí, svážeme provázkem, osolíme a opepříme. Maso vložíme na pekáč a pečeme
v rozpálené troubě na 175 °C asi 40 minut dokřupava. Z pečeného masa odstraníme provázek a krájíme je na plátky. Podáváme například s níže uvedenými přílohami či s tím, co máme rádi.

Třešňová omáčka

  • 2 cibule
  • 60 g másla
  • 300 g čerstvých nebo mražených vypeckovaných třešní
  • střik třešňovice
  • 150 ml silného hovězího vývaru
  • 1−2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl

Cibuli nakrájíme na tenké klínky, osmahneme na másle dosklovata, vmícháme třešně, podlijeme trochou hovězího vývaru, vmícháme hořčici a zastříkneme višňovicí.

Fazole nakyselo

  • 240 g vařených fazolí
  • vinný ocet
  • bílý mletý pepř
  • sůl

Uvařené a cezené fazole ochutíme vinným octem, bílým pepřem a solí.

Zdroj: Pečená krkovice rolovaná s bylinkovou strouhankou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1803-pecena-krkovice-rolovana-s-bylinkovou-strouhankou/  [On-line 22.04.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


čtyři × = 4


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.