reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený hovězí vysoký roštěnec

  • 2 kg hovězího vysokého roštěnce (entrecote)
    3 stroužky česneku
    rozmarýn
    tymián
    červené víno
    2 lžíce nakrájené šalotky
    máslo
    sůl
    pepř

Maso svážeme provázkem do úhledného tvaru, osolíme a opepříme, opečeme na pánvi ze všech stran společně s bylinkami a česnekem a vložíme do pekáče. Do výpeku přidáme víno, provaříme a přelijeme jím maso. Pečeme v troubě při teplotě 110°C cca 40 až 50 minut. Po upečení maso necháme na teplém místě 15 minut odpočinout, teprve potom je nakrájíme. Mezitím si můžeme připravit šťávu: Výpek z masa přelijeme do kastrůlku. Přidáme červené víno a případně 2 lžíce na drobno nakrájené šalotky a svaříme na polovinu. Na závěr vmícháme máslo a dochutíme solí a pepřem.
Maso servírujeme nakrájené na plátky, přelité šťávou. Jako přílohu můžeme doplnit gratinované brambory a špenát.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/364-peceny-hovezi-vysoky-rostenec/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.