- kapří filety 5 kusů
- sůl 1 špetka
- česnek 3 stroužky
- plechovka rajčat, 0.5 kusu
- zeleninový vývar 1 kostka
- 1/4 celeru 1 kus
- mrkev 1 kus
- čočka 400 g
- citron 1 kus
- pancetta 5 plátků
- šalotka 1 kus
- hladkolistá petržel 2 snítky
- olivový olej 1 dávka
- ořech másla 1 kus
- bylinkové pesto 1 dávka
Kapra nafiletujeme, osolíme, počesnekujeme. Mezitím si připravíme čočku, na oleji orestujeme mrkev, celer, šalotku na malé kostičky, přidáme pancettu nakrájenou na nudličky, sterilovaná rajčata zasypeme čočkou, mírně podlijeme zeleninovým vývarem a stále mícháme do změknutí čočky. Bylinkové pesto smícháme s olivovým olejem a s petrželí a rozmixujeme. Kapra orestujeme na másle, přendáme na pečící papír a dopečeme v troubě 15 min na 170 stupňů. Kapří filet položíme na kopičku čočky a zakápneme pestem a podáváme. Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Zdroj: Pečený kapří file; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-kapri-filet [On-line 24.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář