reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený králík s bramborem

Suroviny

  • králík 1 ks
  • brambory 1 kg
  • mrkev 2 ks
  • celer 50 g
  • petržel 1 ks
  • řapíkatý celer
  • malé cibule 4 ks
  • česnek 4 stroužky
  • slanina 100 g
  • rozmarýn 4 snítky
  • tymián 4 snítky
  • bobkový list 2 ks
  • olivový olej 2 lžíce
  • bílé víno 200 ml
  • masový vývar
  • sůl
  • pepř

Králíka naporcujeme, osolíme a se slaninou vložíme do pekáče.Nakrájíme kořenovou zeleninu a cibulku. Přidáme do pekáče spolu se stroužky česneku, tymiánem, rozmarýnem, bobkovým listem.Pokapeme olejem a zalijeme vínem.Pekáč přiklopíme a pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 180°C. Během pečení králíka podléváme vývarem. Poté dopékáme bez pokličky dozlatova.

Brambory omyjeme a uvaříme ve slané vodě. Po uvaření je nakrájíme na čtvrtky a dáme na plech ještě dopéct do trouby. Ozdobíme petrželkou.

Zdroj: Pečený králík s bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-kralik-s-bramborem  [On-line 05.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.