reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený losos s kaparovou omáčkou a rozmarýnem

5 porcí

  • losos 5 plátků
  • citrón 1 kus
  • máslo 2 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • mléko 300 ml
  • zakysaná smetana 1 kelímek
  • pepř a sůl 1 špetka
  • kapary 3 lžíce
  • smetana zakysaná 3 lžíce
  • rozmarýn 1 snítka

Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozležet. Pak je naskláme na plech vyložený pečícím papírem, na každou porci položíme kousíček másla a pečeme 15-20 minut.

Z druhé lžíce másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme metličkou a povaříme velmi zvolna asi 10 minut. Vmícháme jemně nasekané kapary, lžíci citronové šťávy, lžičku citronové kůry, dochutíme solí a pepřem. Nakonec do omáčky vmícháme zakysanou smetanu a už nevaříme. Ideálně podáváme šťouchané brambory s petrželkou a osmaženou cibulkou a máslem.

Zdroj: Pečený losos s kaparovou omáčkou a rozmarýnem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-losos [On-line 16.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.