Ingredience
- Pečený mník
- 1 mník
- 1 fenykl
- 2 hrsti rukoly
- Citron
- 1 lžíce panenského oleje
- Sůl
Rybu si naporcujeme a osolíme. Fenykl zbavíme košťálu, nakrájíme na jemné kousky a v míse zakápneme citrónovou šťávou. Přidáme rukolu, zakápneme olejem. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme si olej a začneme péct kůží dolu. Kůži opečeme do zlatohněda, maso krátce, aby se zatáhlo. Přidáme kostku másla a dopečeme 7 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Zdroj: Pečený mník; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2147-peceny-mnik/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář