Ingredience
- pstruh 5 kusů
- česnek 5 stroužků
- citron 10 plátků
- citronová šťáva 1 dávka
- koření na ryby 1 dávka
- petrželová nať 1 dávka
- tymián 1 dávka
- máslo 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
na kaši:
- brambory 1 kg
- mléko 350 ml
- máslo 100 g
- petržel a jarní cibulka na ozdobu 1 dávka
1. Pstruhy omyjeme, osušíme a na bocích nařízneme kůži. Z každé strany hlavně v zářezech osolíme a okořeníme, stejně tak uvnitř ryby, kam vložíme posekanou petrželku. Pstruhy pokapeme citronem, také do každé ryby dáme aspoň dva plátky másla, nahoru natrháme petrželku, přidáme dvě kolečka citronu a stroužek česneku a další dva plátky másla. Pečeme při 180 stupních asi 30 minut v troubě.
2. Na kaši oloupeme brambory a dáme je vařit do většího množství vody, přidáme sůl, kmín, můžeme i libeček (podle chuti). Uvařené brambory scedíme a přidáme máslo a horké mléko. Šťouchadlem rozmačkáme a pak ještě vyšleháme, aby byla kaše nadýchaná. Dle potřeby dosolíme. Na talíři dozdobíme jemně nasekanou jarní cibulkou a snítkou petržele.
Zdroj: Pečený pstruh; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-pstruh [On-line 20.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář