reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený vepřový lalok a plec

Ingredience

  • 1 kg vepřového laloku
  • 1 kg vepřové plece
  • 1 svazek majoránky
  • Sůl
  • 1 cibule
  • Nakládané cibulky
  • 1 palička česneku
  • 100 g másla
  • Kmín
  • Pepř

Kůži plece a laloku nařízneme na čtverečky. Majoránku si nasekáme a vmasírujeme do řezů, které zároveň ze všech stran osolíme, opepříme a okmínujeme. Masa společně přendáme do pekáče. Cibuli nakrájíme na větší měsíčky a spolu s nakládanou cibulkou dáme do pekáče k masu. Také přidáme máslo a nakrájený česnek. Podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct do trouby na 2 a půl hodiny při 140 °C. Posledních 40 minut pečeme na 180 °C, aby se vypekla kůže.

Mačkaný celer
Ingredience

  • 1 celer
  • 1 kg soli
  • Pepř
  • 250 g creme fraiche
  • 1 snítka tymiánu
  • Olivový olej
  • 100 g pražených a nasekaných lískových ořechů

Hlavičku celeru omyjeme a propícháme nožem. Sůl vysypeme do pekáčku a na ni dáme celý celer. Značné množství soli z celeru totiž vytáhne vodu. Pečeme 90 minut při 160 stupních.

Nasekaná lísková jádra opražíme na sucho na pánvi. Opečený celer oloupeme, nakrájíme a lehce rozmačkáme. Dáme na talíř a na vrch přidáme creme fraiche. Dozdobíme tymiánem a oříšky. Nakonec pokapeme olivovým olejem. Přikrájíme maso a můžeme ochutnávat.

Zdroj: Pečený vepřový lalok a plec; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2121-peceny-veprovy-lalok-a-plec/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.