- půl svazku hladké petrželky 1 kus
- uzený pstruh 125 g
- krémový smetanový sýr mascarpone 125 g
- sardelové řezy (lze vynechat) 2 kusy
- kapary 1 lžíce
- křen 1 kus
- citronová šťáva 4 lžíce
Uzeného pstruha nakrájíme na hrubší kousky a rozmixujeme je s mascarpone. Petrželku opláchneme, osušíme a otrháme lístky. Krátce vmixujeme asi dvě třetiny množství petržele a zbývající přísady. Hmotu dáme do mísy, a zakryté chladíme nejméně hodinu, až ztuhne. Poté z pěny tvoříme noky, které upravíme na talíře a ozdobíme zbývající petrželkou.
Zdroj: Pěna z uzeného pstruha; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pena-z-uzeneho-pstruha [On-line 4.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář