4 porce
- 5 dkg sádla z maďarského bagouna
- 1 cibule
- 2-3 jablka
- 1-2 krajíce chleba
- ½ dl vinného octa
- 3 dkg mletých vlašských ořechů
- 2 dkg medu
- 1 zázvor
- pepř
- sůl
Jablka oloupeme, zbavíme jader a bubáka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Potom je podusíme na sádle. Přilijeme trošku octa a jablka posypeme mletými vlašskými ořechy. Krajíce chleba namočené do vývaru z vepřové panenky přepasírujeme přes cedník a rovněž je přimícháme k jablkům. Přikapeme také med a do směsi ještě nastrouháme zázvor. Ochutíme pepřem a hřebíčkem, načež šalši krátce povaříme.
Můžeme ji podávat k uvařené panence nakrájené na plátky.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3674
Poslední tip, trik či komentář