reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Peprná jablečná šalše – Staromaďarské menu

4 porce

  • 5 dkg sádla z maďarského bagouna
  • 1 cibule
  • 2-3 jablka
  • 1-2 krajíce chleba
  • ½ dl vinného octa
  • 3 dkg mletých vlašských ořechů
  • 2 dkg medu
  • 1 zázvor
  • pepř
  • sůl

Jablka oloupeme, zbavíme jader a bubáka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Potom je podusíme na sádle. Přilijeme trošku octa a jablka posypeme mletými vlašskými ořechy. Krajíce chleba namočené do vývaru z vepřové panenky přepasírujeme přes cedník a rovněž je přimícháme k jablkům. Přikapeme také med a do směsi ještě nastrouháme zázvor. Ochutíme pepřem a hřebíčkem, načež šalši krátce povaříme.

Můžeme ji podávat k uvařené panence nakrájené na plátky.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3674

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.