4 porce
- 600 g hovězího mletého masa s lojem (nebo chuck roll)
- mletý pepř
- sůl
- olej na opečení
- 4 plátky čedaru
- 4 plátky tepelně neopracované slaniny (americká)
- 4 housky
- 6 lžic majonézy
- 1 velké rajče
- 2 kyselé okurky
- sůl
Mleté maso smícháme s pepřem a solí a vytvarujeme placky, které opečeme na oleji z obou stran. Když maso obrátíme, položíme na něj plátek čedaru, který se nám pěkně roztaví.
Plátky slaniny rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pěkně vypečeme (anebo můžeme udělat v pánvi).
Housky rozkrojíme a nasucho krátce rozpečeme.
Podáváme tak, že půlku housky potřeme majonézou, navršíme maso se sýrem, slaninu, nakrájenou okurku a rajče a přiklopíme druhou částí housky.
Zdroj: Perfekt burger; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1815-perfekt-burger/ [On-line 17.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář