reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Peříčkový řez

  • polohrubá mouka 70 g
  • prášek do pečiva 1 ks
  • vejce 4 ks
  • cukr moučka 70 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • smetana na šlehání 1 ks
  • zakysaná smetana 200 g
  • cukr moučka 3 lžíce
  • vaječný koňak 40 ml
  • čokoláda na vaření 60 g

Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.

Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh. Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.

Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme sezonním ovocem. Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/perickovy-rez [on-line 6.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.