Ingredience
- 1 perlička
- Sůl
- Pepř
- Koření na divočinu
- 3 stonky rozmarýnu
- Hrst lístků šalvěje
- 50 g másla
- 8 stroužků česneku
- 70 g pancetty
- 5 brambor
- Olivový olej
- 2 dl bílého vína
Perličku osolíme, opepříme a okořeníme špetkou koření na divočinu. Sůl vetřeme do kůže i do dutiny břicha. Tu dále perličku naplníme bylinkami, máslem a stroužky česneku. Nohy perličky pak svážeme, vložíme ji do pekáče a na kůži jí naskládáme plátky slaniny.
Do pekáče přidáme na kostky nakrájené brambory, zbylé bylinky a stroužky česneku. Brambory a maso pokapeme olejem a podlijeme bílým vínem. Pečeme zhruba 1 hodinu při 180 °C.
Doporučujeme podávat také s nádivkou.
Zdroj: Perlička na šalvěji pečená s brambory; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2497-perlicka-na-salveji-pecena-s-brambory/ [On-line 28.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář