reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perlička na šalvěji pečená s brambory

Ingredience

  • 1 perlička
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření na divočinu
  • 3 stonky rozmarýnu
  • Hrst lístků šalvěje
  • 50 g másla
  • 8 stroužků česneku
  • 70 g pancetty
  • 5 brambor
  • Olivový olej
  • 2 dl bílého vína

Perličku osolíme, opepříme a okořeníme špetkou koření na divočinu. Sůl vetřeme do kůže i do dutiny břicha. Tu dále perličku naplníme bylinkami, máslem a stroužky česneku. Nohy perličky pak svážeme, vložíme ji do pekáče a na kůži jí naskládáme plátky slaniny.

Do pekáče přidáme na kostky nakrájené brambory, zbylé bylinky a stroužky česneku. Brambory a maso pokapeme olejem a podlijeme bílým vínem. Pečeme zhruba 1 hodinu při 180 °C.

Doporučujeme podávat také s nádivkou.

Zdroj: Perlička na šalvěji pečená s brambory; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2497-perlicka-na-salveji-pecena-s-brambory/ [On-line 28.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.