reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perlička s omáčkou z hub

Ingredience:

  • celá perlička
  • nové koření
  • bobkový list
  • bílé víno
  • slanina
  • hlíva královská
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • tymián
  • petrželka
  • máta

Perličku ze všech stran i zevnitř osolíme a opepříme. Nohy překřížíme a svážeme provázkem. Kůži na prsou uvolníme (vsuneme pod ní ruku, čímž se kůže krásně oddělí od masa).

Na tenké plátky nakrájíme slaninu a vložíme ji pod kůži perličky.

Do pekáče nakrájíme pár plátků slaniny, pár kousků hlívy královské, cibuli, dva stroužky česneku, přidáme snítku tymiánu, divoké koření – bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře. Zalijeme asi 2 dl bílého vína, vložíme perličku.

Pekáč přikryjeme poklicí, dáme do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna pečeme asi 40 minut, poté perličku otočíme a pečeme dalších 15 minut.

Po upečení perličku vyndáme z pekáče a přikryjeme ji alobalem. Omáčku přelijeme do kastrůlku a chvilku povaříme, aby se mírně zredukovala. Přihodíme do ní nasekanou petrželkou a pár lístků máty. Odstraníme vše nejedlé (větvičku tymiánu, koření).

Perličku rozporcujeme a podáváme s redukovanou omáčkou.

Zdroj: Perlička s omáčkou z hub; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-jeho-top-recepty-z-perlicky-krepelky-kachny-i-kurete?special=758795  [On-line 01.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.