80 kousků:
Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 50 g másla
- 200 g medu
- 100 g cukru krupice
- 2 vejce
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 prášek do perníku
- 200 g bílé čokolády na polevu
Krém:
- 150 g másla
- 1 lžíce kakaa
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce vanilkového pudinku
Máslo, med a cukr smícháme a směs pomalu zahřejeme až k bodu varu (nesmí se vařit!). Ihned stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout.
Do chladnoucí směsi prosijeme mouku s práškem do perníku a perníkovým kořením, přidáme dvě celá vejce a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
Z těsta vyválíme asi 3-4 mm silný plát a formičkou vykrajujeme perníčky různých tvarů. Pečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 170 °C asi 10 až 15 minut.
Máslo s cukrem a prosátým kakaem a pudinkovým práškem utřeme do hladkého hustého krému. Vychladlé kousky slepujeme po dvou připraveným krémem a celé perníčky namáčíme do rozehřáté bílé čokolády.
Poslední tip, trik či komentář