reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníčky v bílé čokoládě

80 kousků:
Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 200 g medu
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 prášek do perníku
  • 200 g bílé čokolády na polevu

Krém:

  • 150 g másla
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového pudinku

Máslo, med a cukr smícháme a směs pomalu zahřejeme až k bodu varu (nesmí se vařit!). Ihned stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout.
Do chladnoucí směsi prosijeme mouku s práškem do perníku a perníkovým kořením, přidáme dvě celá vejce a vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout.
Z těsta vyválíme asi 3-4 mm silný plát a formičkou vykrajujeme perníčky různých tvarů. Pečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 170 °C asi 10 až 15 minut.
Máslo s cukrem a prosátým kakaem a pudinkovým práškem utřeme do hladkého hustého krému. Vychladlé kousky slepujeme po dvou připraveným krémem a celé perníčky namáčíme do rozehřáté bílé čokolády.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.