reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníkové kroužky

50 kousků:

  • 500 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 200 g medu
  • 100 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 prášek do perníku
  • 100 g skořicového cukru
  • 1 vejce na potření

V míse vařečkou vy mícháme máslo, rozpuštěný med a cukr do hladkého krému. Směs dáme do kastrůlku a zvolna zahřejeme až těsně k bodu varu – nesmí se však vařit.
Do chladnoucí směsi postupně přimícháváme mouku s práškem do perníku a perníkovým kořením. Pak přidáme dvě celá vejce a vypracujeme tužší těsto, které necháme nejméně 30 minut odpočinout.
Z těsta vyválíme plát asi 3-4 mm silný a kulatou formičkou z něj vykrajujeme kroužky. Z nich pak ještě menší kulatou formičkou vykrojíme středy. Pečeme při teplotě 170 °C asi 10 až 15 minut.
Chladnoucí kolečka potřeme rozšlehaným vejcem a obalujeme ve skořicovém cukru. Stejně jako všechny druhy vánočního cukroví necháme i perníkové kroužky náležitě v chladnu rozležet, aby byly právě v určenou dobu lákavě voňavé a co nejchutnější.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.