reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníkové srdce

  • 1 dl silné černé kávy
  • 2 dlmedu
  • 2 vejce
  • 2 dl mléka
  • 4 lžíce oleje
  • 1250 g hladké mouky
  • 3 balíčky prášku do perníku
  • strouhaná kůra z 1 citrónu
  • 1 lžička mletého hřebičku
  • 1 lžička mleté skořice

Kávu, med, vejde, mléko a olej promícháme v předehřáté míse, dokud se dobře nespojí. Poté přidáme i ostatní prísady a vypracujeme v těsto, které necháme odpočinout přibližně dvě hodiny.
Vybranou formu (tvar záleží na tom, co máte doma (hodí se srce, podkova, stromeček, popřípadě dortová), vymažeme máslem a vysypeme moukou. Poté zvolna pečeme, postupně v mírné (120 ° C), pak v prudší troubě (200 ° C). Upečené a vychladlé těsto napříč rozkrojíme a potřeme zvolenou marmeládou či zavařeninou a následující náplní.

  • 1 syrový žloutek
  • 150 g másla
  • sekané kandované nebo sušené ovoce
  • pomerančová kůra
  • 2 vařené žloutky (strouhané)
  • 2—3 lžíce rumu
  • 60 g různých strouhaných ořechů
  • strouhaná čokoláda
  • 50 g cukru

Máslo, cukr a syrový žloutek zpěníme, poté přidáme postrouhané vařené žloutky s rumem. Do hladkého krému vmícháme ostatní přísady. Náplní potřeme jednu polovinu, spojíme, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme sušeným ovocem, ořechy a mandlemi.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.