reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perník na zdobení stromečku

  • 350 g hladké mouky
  • 50 g medu
  • 160 g cukru
  • 2 celé vejce
  • 1 žloutek
  • strouhaná citrónová kůra
  • strouhaná pomerančová kůra
  • lžička tlučeného hřebičku
  • lžička mleté skořice
  • lžička tlučeného nového koření
  • 1 balíček prášku do perníku

Těsto se dělá dle postupu pro těsto na drobné tvary. Těsto vypracujeme a uválíme do placky. Vykrajujeme různé tvary (min 5 cm) k zavěšení na stromeček, naskládáme je na plech, který je vyložený pečícím papírem nebo alobalem – ten by měl být pomaštěný a posypaný moukou. Vhodnější je těsto nechat přes noc odpočinout v chladu. Druhý den pečeme v mírné troubě dorůžova. Hotové tvary poléváme polevou.
Aby nebyly ozdoby jednotvárné, můžeme do vlhké polevy zapíchovat ozdoby z kandovaného ovoce a různých druhů ořechů nebo mandlí.
Tip: Některé tvary můžeme slepit marmeládou nebo čoko polevou, dosáhneme tím oboustranosti ozdoby.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.