reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Perníkové řezy

  • zavařenina či marmeláda na potření
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 200 g práškového cukru
  • 1 malé vejce
  • 50 g sekaných ořechu
  • 1/8 litru mléka
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička tlučeného hřebičku
  • 20 g tuku, citrónová kůra
  • 1 balíček prášku do perníku

Do připravené mísy prosijeme mouku a promícháme s dalšími sypkými přísadami. V hrnečku si rozpustíme med s tukem a rozšleháme vejce. Poté smícháme v míse s moukou na těsto – ne příliš řídké, mohly by se při pečení srazit. Vymastíme a vysypeme plech a nalijeme centimetrovou vrstvu těsta. Zpočátku pečeme v mírnější teplotě a dopečeme v prudší cca 30—45 minut. Vychladlý perník tence potřeme připravenou zavařeninou nemo marmeládou
Můžeme přes ni polít čokoládovou polevu, kterou ještě za měkka posypeme kokosem.

loading...

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.