reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníkové těsto na drobné tvary

500 g hladké mouky
250 g práškového cukru
2 vejce
2 lžíce medu
1—2 lžíce mléka
1 balíček prášku do perníku
Sypké přísady prošijeme na vál a uprostřed uděláme důlek, rozbijeme do něho vejce a přidáme rozpuštěný med a mléko. Vypracujeme tuhé těsto a necháme přes noc odpočinout. Asi po 12 hodinách vyválíme placku, vypichujeme tvary a necháme je zase několik hodin odpočinout. Před pečením potíráme vejcem a v prudké troubě pečeme. Hotové zdobíme polevami, mandlemi a ořechy, popřípadě různými bonbónky nebo šlehanými bílky s cukrem, obarvenými bretonem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.