reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Perníkové těsto pro litý perník

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g práškového cukru
  • 10 lžic medu
  • 50 g tuku
  • 1 vejce
  • 10 lžic mléka
  • 1 baliček prášku do perníku

Do mísy prosijeme sypké přísady a přidáme prášek do perníku. V hrnečku ohřejeme do zvlažna mléko a rozpustíme v něm tuk společně s medem. Poté zamícháme postupně s moukou a vejcem na mírně tekuté těsto jako na palačinky. Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou formu (nepoužíváme pečící papír)a pečeme ve středné vyhřáté troubě. Silikonové formy nemusíme vymazávat. Za půl hodiny zkusíme špejlí, je-li těsto upečené. Pokud na špejli není nic přilepeno, perník je hotový.

Typ – místo mléka můžeme použít černou kávu.

loading...

2 comments to Perníkové těsto pro litý perník

  • Karel

    Asi máte výrazně větší polévkové lžíce než my :-) . Těsto bylo pořád moc husté (opravdu hodně) a tak jsem přidával a přidával. Skončil jsem u trojnásobku mléka, medu a tuku – a perník dopadl výborně.

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


8 × = čtyřicet osm


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.