Suroviny :
- 3 vajíčka
- 100 g perníku na strouhání
- 250 ml mléka
- 200 g hrubé mouky
- 3 rohlíky nakrájené na kostky
- sůl
- 3 vajíčka
- sádlo na vymazání hrnků (jsou potřeba obyčejné, rovné hrníčky, třeba ty “reklamní”)
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků.
Perník nastrouhejte a z bílků ušlehejte sníh.
Žloutky, perník, mléko, mouku, rohlíky a sůl promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte sníh.
Těsto na perníkové knedlíky rozdělte do sádlem vymazaných hrníčků a vařte v hrnci pod pokličkou, zalité do poloviny vroucí vodou (voda nesmí být moc vysoko, aby vám při bublání nenatékala do hrnků).
Zda jsou knedlíky hotové vyzkoušejte špejlí – když se na ni nelepí těsto, máte hotovo. Bude to trvat tak 20 minut.
Zdroj: Perníkový knedlík; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-nejen-na-vikendove-hody-od-karoliny?special=773951 [On-line 16.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář