reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem

Suroviny:

  • 2 lžíce másla
  • 10 dkg anglické slaniny, na kostičky
  • 2 velké cibule, nakrájená najemno
  • 600 g kančí kýty, na kostky
  • 500 ml hutného červeného vína
  • 2 bobkové listy
  • 6 jalovčinek
  • 5 celých pepřů
  • 4 kuličky nového koření
  • sladká paprika
  • sůl
  • tymián
  • rozmarýn
  • 2 velké mrkve, na kolečka
  • ¼ bulvy celeru, na kostičky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 500 ml hutného červeného vína

Maso z divočáka nakrájíme na kostky a osolíme, zeleninu nakrájíme na kolečka a proužky. Maso proložíme zeleninou, bylinkami a kořením (jalovec trochu roztlučeme v utěrce nebo moždíři) do mísy.

Zalijeme dobrým červeným vínem a dáme na noc do lednice.

Druhý den maso, zeleninu a víno zase rozdělíme. Pomůžeme si cedníkem.

Na oleji maso zprudka opečeme a pak ho vyjmeme, ihned vložíme zeleninu a slaninu nakrájenou na kostičky.

Když se nám bude zdát zelenina a slanina dost opečená přidáme mletou papriku, lžíci másla, protlak, krátce orestujeme a zalijeme červeným vínem jež nám zbylo z nakládání, přidáme maso a dusíme.

Přidáváme vývar nebo vodu, když už se víno téměř odpaří (cca po půl hodině).

Když je maso měkké vyjmeme ho do jiného kastrolu a omáčku na něj propasírujeme. Dochutíme solí a pepřem.

Zdroj: Myslivecký guláš s perníkovým knedlíkem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-nejen-na-vikendove-hody-od-karoliny?special=773951  [On-line 16.11.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ devět = 15


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.